Chirurgie pentru îndepărtarea varicelor de pe picioare

În flebologie există diferite opțiuni pentru efectuarea unei operații:

 1. Distanța transversală. Se face o incizie în zona inghinală. Vena varicoasă este împărțită la joncțiunea venei profunde. După ce vena este legată, chirurgul face cusături cosmetice aproape invizibile pe piele.
 2. safenectomie. Acest tip de intervenție chirurgicală este utilizat pe trunchiurile venoase mari, înfășurate într-o formă neglijată de vene varicoase. Chirurgul face o incizie în zona inghinală. Această incizie distinge canalele gurii, canalul principal fiind traversat. Apoi, se face o incizie în zona gleznei pacientului, se deschide varica, se introduce o sondă chirurgicală metalică. Cu această sondă, vena patologică este separată de țesutul înconjurător și decupată.
 3. Stripping. În ceea ce privește tehnologia generală, acest tip de intervenție chirurgicală este similară cu safenectomia. Singura diferență este că se folosește cea mai subțire sondă, care nu poate îndepărta întreaga venă, doar partea în care sunt observate varicele. Stripping-ul este o formă mai blândă de flebectomie.
 4. microflebectomie. Un tip de procedură chirurgicală care se caracterizează printr-un traumatism cutanat minim. Chirurgul face mai multe incizii mici de cel mult 5 milimetri. Microflebectomia este utilizată atunci când varicele nu sunt declanșate într-un stadiu critic.

Procesul durează în medie între 3 și 5 ore.

Denumirea comună pentru operația de îndepărtare a venelor afectate este flebectomia. Modalități moderne de a face acest lucru:

 • Decojirea (lungă sau scurtă) este cea mai blândă tehnică în care medicul poate îndepărta doar o parte specifică a venei afectate. Procedura se efectuează printr-o mică incizie de-a lungul venei.
 • Flebectomia cu laser este o metodă modernă de tratament care utilizează un laser. Datorită acestui instrument, procesul de coagulare cu laser are loc în vasele afectate. Procedura se efectuează sub anestezie locală și nu necesită instrumente chirurgicale speciale. Laserul este introdus într-o venă împreună cu un cateter cu diametru mic, apoi, sub influența pulsului, se formează mici bule de vapori care afectează pereții vaselor. Acest lucru face ca vena afectată să fie parte a țesutului și nu mai deranjează pacientul.
 • Îndepărtarea endoscopică a venei afectate. În acest caz, un endoscop este introdus în zona venei și medicul poate analiza personal starea acestuia și gradul de deteriorare. În viitor, chirurgul poate tăia zona afectată.

Așa-numitele tehnologii fără sudură sunt foarte populare atunci când zonele afectate ale venei sunt îndepărtate prin mici incizii de puncție. Deja la 4-6 ore după manipulare, pacientul poate merge independent. Dacă se observă dezvoltarea tulburărilor trofice, se utilizează echipament endoscopic.

În zilele noastre medicina este destul de dezvoltată, astfel încât chirurgii vasculari efectuează operații pentru varicele extremităților inferioare în moduri diferite, în funcție de gravitatea și stadiul de neglijare a varicelor.

Acest lucru este decis individual. În timpul examinării, medicul vă va spune ce metodă este optimă pentru efectuarea operației pentru varice și va raporta trecerea acestora. Atunci persoana decide pentru sine.

Tratamente conservatoare pentru variceVene varicoase

Dacă începeți lupta împotriva varicelor la timp, puteți face față cu ajutorul scleroterapiei. Aceasta este administrarea intravenoasă a unui medicament special, un sclerosant. Se injectează în lumenul venelor afectate de varice. Această metodă elimină în mod eficient boala și permite picioarelor să revină la sănătate în cel mai scurt timp. Suficient de siguranță pentru sănătate și nu necesită o perioadă lungă de recuperare.

Produsele farmaceutice pot fi utilizate ca terapie suplimentară. Ungeți picioarele cu gel Troxerutin, utilizați Diosmin. (Desigur, după consultarea unui medic! ).

Chirurgie pentru varice

Secretele medicinei tradiționale nu vor fi inutile. Există multe, de exemplu, puteți alege comprese din oțet de mere și unguent din ceară de albine, miere și propolis (trebuie să consultați și un flebolog! ). Hirudoterapia are un efect foarte pozitiv - tratamentul cu lipitori este foarte important pentru cei care suferă de boli venoase.

În zilele noastre există mai multe modalități de a scăpa de varice. Specialiști cu înaltă calificare efectuează operații fără complicații și garantează o dinamică pozitivă imediat după operație.

Varicele sunt o problemă a timpului nostru. Acest diagnostic este pus de aproape una din cinci femei de pe planetă. Până în prezent nu au existat modalități eficiente de a îndepărta boala. Astăzi a devenit o realitate, iar acum varicele nu mai sunt atât de groaznice. Poate fi eliminat prin următoarele proceduri:

 • EVLK - îndepărtarea cu laser;
 • Scleroterapie - lipirea venelor afectate;
 • microflebectomie - îndepărtarea chirurgicală;
 • RFO (Radio Frequency Obliteration).
 1. EVLK. Această metodă se bazează pe eliminarea varicelor cu un laser în cavitatea venoasă. Procedura se efectuează sub anestezie locală. Această tehnică este deosebit de populară.
 2. scleroterapie. Procedura constă în lipirea venei afectate. Acest lucru se face sub acțiunea unei spume speciale. Metoda este populară, deoarece oferă un minim de disconfort. Operația nu durează mult.
 3. microflebectomie. Tehnica se bazează pe îndepărtarea chirurgicală a varicelor.
 4. RFO (Radio Frequency Obliteration). Metoda se bazează pe eliminarea varicelor prin aplicarea impulsurilor de înaltă frecvență.
 5. Medicul va alege tipul de intervenție chirurgicală în funcție de starea generală a pacientului și de severitatea venelor varicoase.

Tipuri de operații

Este timpul să cântărim avantajele și dezavantajele intervenției chirurgicale pentru varice. Principalul beneficiu al intervenției chirurgicale este eliminarea completă a problemei, restabilirea fluxului sanguin și, în cele din urmă, salvarea sănătății și chiar a vieții.

Puțini oameni știu, dar astfel de varice aparent inofensive cu o coincidență nefericită a circumstanțelor și lipsa unei terapii adecvate pot duce chiar la moarte! Prin urmare, atunci când flebologul curent este trimis la secția chirurgicală, nu merită să vă opuneți operației.

Este timpul să vă familiarizați cu partea negativă a flebectomiei. În primul rând, trebuie să aflați despre contraindicații:

 1. Prezența trombozei venoase profunde.
 2. boli de inimă (ischemie, boli de inimă, insuficiență cardiacă).
 3. Formă severă de hipertensiune arterială.
 4. Procese inflamatorii extinse (eczeme, erizipel).
 5. Prezența diferitelor tipuri de boli infecțioase.
 6. Perioada de sarcină (în special 2 și 3 trimestre).

De asemenea, persoanelor vârstnice nu li se recomandă îndepărtarea varicelor printr-o operație!

La fel ca orice intervenție chirurgicală în corpul uman, flebectomia este periculoasă, cu o multitudine de complicații și consecințe negative. După o operație pentru varice pe picioare există o probabilitate mare:

 • scade sau absența completă a sensibilității la nivelul picioarelor (acest lucru se întâmplă din cauza deteriorării terminațiilor nervoase);
 • edem picior;
 • amorțeală, furnicături la nivelul gleznelor și picioarelor inferioare;
 • hematoame;
 • supurație;
 • sângerare;
 • apariția unui număr mare de vânătăi;
 • decolorare nespecifică a extremităților inferioare;
 • Durere pe termen lung, mers mai rău.

Una dintre cele mai neobișnuite consecințe ale operației este manifestarea de noi semne de varice în apropierea venei excizate.

Desigur, cei care trebuie să fie supuși acestei proceduri sunt interesați de costul aproximativ al unei operații pe venele extremităților inferioare. Prețul depinde de locația operațiunii (prețul poate varia semnificativ în diferite orașe) și de tipul operațiunii.

Pacienții care se întreabă dacă este necesară intervenția chirurgicală pentru varicele extremităților inferioare ar trebui să înțeleagă că o astfel de metodă radicală de terapie este necesară în următoarele cazuri:

 • Progresia rapidă a bolii, care este însoțită de un sindrom de durere intensă.
 • Dezvoltarea tromboflebitei convulsive de gradul 1-4.
 • Senzație de căldură intensă și arsură în vene.
 • Răspândirea varicelor peste rotule.
 • Masa vizibilă a unei vene umflate, neatractive din punct de vedere estetic.

Operația este indicată și pentru formarea tulburărilor trofice (ulcere) care nu se vindecă mult timp, pentru care terapia conservatoare nu are efectul terapeutic corect.

În prezent, aceste metode de îndepărtare a varicelor sunt printre cele mai eficiente.

Scleroterapia este o procedură simplă. Un preparat special de sclerosant este injectat în zona afectată a venei.

Datorită proprietăților sale, poate fi folosit pentru lipire și etanșare. Sclerosantul transformă zona afectată a venei în țesut conjunctiv.

Cu această tehnică puteți obține rezultate uimitoare imediat după operație. Scleroterapia este considerată a fi cea mai sigură și mai puțin traumatică metodă de îndepărtare a varicelor.

Un rezultat estetic poate fi obținut imediat după operație.

Recurgeți la scleroterapie pentru venele de păianjen, trunchiuri și noduri, precum și pentru varice. Cu toate acestea, procedura nu este indicată persoanelor care sunt supraponderale, au celulită avansată și tromboflebită. Nu este utilizat în timpul sarcinii, în timp ce luați hormoni și cu intoleranță individuală la agenții sclerozanți.

Există o serie de reguli care trebuie respectate pentru a evita complicațiile și pentru a asigura un rezultat pozitiv al tratamentului. Acestea sunt relevante pentru orice operație pe varice.

Chirurgia pentru vene varicoase este o procedură mai solicitată, deoarece rareori este posibilă depășirea unei astfel de boli fără intervenție chirurgicală. Varicele începute necesită cu siguranță o intervenție chirurgicală, iar la etapa inițială, medicul recomandă proceduri și exerciții pentru întărirea venelor. În orice caz, medicul va cântări avantajele și dezavantajele fiecărui caz înainte de a efectua o operație împotriva varicelor.

Principalele indicații pentru o operație pentru varice ale extremităților inferioare:

 • varice, însoțite de oboseală crescută și umflarea picioarelor;
 • varice care au ajuns la stadiul de ulcer trofic;
 • încălcarea fluxului de sânge (uneori fără absența varicelor);
 • vena safenă dilatată patologic;
 • tromboflebită.

Merită să ne amintim că doar un specialist poate vedea întreaga imagine și numai el poate spune dacă aveți nevoie de o operație pentru varice!

La fel ca după orice operație și cu varice, pacientul trebuie să treacă prin faza de reabilitare urmând toate prescripțiile și recomandările medicului. Cu toate acestea, există încă consecințe cu care trebuie să vă familiarizați:

 • Incapacitate temporară de muncă - repaus la pat este necesar la aproximativ o lună după operație, astfel încât rănile să se poată vindeca
 • Deteriorarea terminațiilor nervoase este foarte rară, ceea ce poate duce la dureri severe sau, dimpotrivă, la pierderea sensibilității
 • Aveți nevoie de anestezie. Cel mai adesea, se face o epidurală - o injecție în spate sau anestezie generală. Medicul determină acest lucru individual pentru fiecare pacient
 • Numai venele și nodurile deteriorate sunt eliminate în timpul operației. Modelele vasculare (rețele, stele) rămân

Cu diferite tipuri de intervenții chirurgicale și în funcție de complexitatea operației pentru varice pe picioare, perioada postoperatorie este diferită pentru toată lumea. În operațiile minim invazive, durerea nu este practic observată și nu este necesară nicio perioadă de spital.

Dimpotrivă, cu o flebectomie - rănile sunt dureroase timp de câteva săptămâni și pot sângera. Prin urmare, trebuie să fiți sub supraveghere medicală.

Febra poate fi observată la câteva zile după operație.

„În urmă cu mai bine de un an, am decis să fac o operație de îndepărtare a varicelor folosind coagularea cu laser endovenos a piciorului stâng. Acest lucru a îmbunătățit foarte mult starea ei estetică și fizică. Acum îmi este greu să stabilesc ce picior a fost operat, nu există pulsații în venă, greutatea și oboseala au dispărut. "

„Acum un an am fost operat la piciorul drept și mi s-a părut că nu-i deloc înfricoșător. Acum o lună au îndepărtat venele din partea stângă. Aproape nu au existat senzații dureroase, ci doar injecții neplăcute.

Înainte de asta, 15 ani sufeream de picioarele mele. După operația de îndepărtare a varicelor, totul s-a vindecat foarte repede.

Singurul disconfort de la bandaj, dar după o săptămână totul a dispărut. După 2 săptămâni au rămas doar câteva vânătăi din venele mele dureroase. "

Contraindicații

Trebuie luate în considerare posibilele contraindicații și consecințele unei operații.

Intervenția chirurgicală nu poate fi efectuată dacă au existat antecedente de boli precum hipertensiunea arterială, ritmuri cardiace anormale, boli coronariene, prezența bolilor infecțioase în stadiul acut și boli inflamatorii dermatologice în zona piciorului.

Operația nu trebuie efectuată la sfârșitul sarcinii sau la pacienții vârstnici cu imunitate compromisă.

Chirurgia nu poate fi efectuată întotdeauna în ultima etapă a bolii, când sunt implicate multe vene. În acest caz, se prescrie terapia medicamentoasă, dar nu mai este posibilă vindecarea completă a varicelor.

Operația împotriva varicelor nu poate fi efectuată în următoarele cazuri:

 • Atunci când apar boli inflamatorii ale pielii extremităților inferioare sau ale oricărei alte zone, în funcție de localizarea bolii (cum ar fi eczeme, pioderme etc. ).
 • Pentru boli cardiovasculare severe (cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă).
 • Dacă pacientul prezintă flebită acută (o formă acută de inflamație vasculară).
 • În timpul unei boli infecțioase (după o recuperare completă, operația poate fi efectuată).
 • Dacă pacientul a avut anterior tromboză venoasă profundă sau embolie pulmonară.
 • Cu ateroscleroza ștearsă a extremităților inferioare (nu puteți efectua operații împotriva varicelor de pe picioare).
 • La bătrânețe (peste 70 de ani).
 • În timpul sarcinii, în special în etapele ulterioare.

Dacă luați medicamente cardiovasculare sau hormonale, anunțați medicul dumneavoastră. Va trebui adesea să întrerupeți administrarea acestuia în timpul tratamentului.