Varice pe picioare

Varicele sunt ușor de observat prin vene caracteristice proeminente, care sunt de obicei vizibile în mușchii gambei sau sub articulațiile genunchiului. Chiar și cu această boală, marea majoritate a pacienților prezintă edem, mâncărime, durere și disconfort la nivelul picioarelor. Cel mai adesea, femeile de la 30 de ani suferă de varice pe picioare, iar până la 60 de ani acest lucru se manifestă într-un fel sau altul în aproape jumătate dintre ele. Dar dacă varicele sunt atât de ușor de identificat, de ce este atât de dificil să împiedici dezvoltarea lor?

Cauzele varicelor

Cauzele varicelor

Când curge spre picioare, sângele trebuie să crească din nou și să depășească gravitația. Pentru a face acest lucru, există vene în vene care permit sângelui să curgă într-o singură direcție. Cu fiecare puls al inimii se ridică vasele de sânge, iar în timpul pauzelor mici între bătăile inimii, valvele venoase îl împiedică să se miște înapoi. Cu toate acestea, atunci când venele sunt dilatate, acestea nu pot închide ventilele suficient și, prin urmare, se formează un decalaj între peretele vasului și robinet. Din această cauză, fluxul de sânge normal către vase este perturbat, determinându-le să se extindă. Există mai mulți factori care pot declanșa dezvoltarea bolii, dar toți au cele mai frecvente efecte datorate unei predispoziții ereditare. Cu excepția cazului în care există o predispoziție genetică la varice, chiar și cele mai slabe vase sunt puțin probabil să experimenteze deformare decât dacă există motive definitorii pentru aceasta.

Ce poate provoca varice:

 • Mișcarea încărcărilor grele;
 • Lucrări de ședință (șofer sau birou);
 • Stil de viață inactiv;
 • supraponderal;
 • Tocuri înalte incomode.

Dacă unul sau mai mulți dintre factorii enumerați sunt prezenți în viața unei persoane, acestea se încadrează automat într-un grup de risc, iar o predispoziție genetică accelerează dezvoltarea bolii. Prin urmare, dacă cineva din familia ta are varice, este mai bine să-l joci în siguranță și să vezi în mod regulat un chirurg sau un medic venar. Acest lucru va ajuta la identificarea varicelor subtile bazate pe simptome minore și va preveni dezvoltarea bolii.

Simptomele varicelor

În stadiile inițiale, simptomele varicelor nu sunt detectate prin inspecție vizuală. Pacientul se poate plânge de greutate la nivelul picioarelor, durere și uneori mâncărime. Foarte des, pacientul încearcă să se descurce singur cu astfel de simptome și nu solicită ajutor medical, ceea ce poate complica cursul ulterior al bolii. În următoarea etapă, „picioarele” caracteristice apar pe picioare și mâncărimea, umflarea și oboseala picioarelor se intensifică, mai ales seara. Dacă ignorați primele simptome, situația se va agrava în timp, iar semnele varicelor vor crește. Venele cu noduli albăstrui sunt deja vizibile mai jos în picioare, care cresc cu efort fizic. Din acest moment, se pot forma cheaguri de sânge, care pot fi privite ca fiind complicații ale varicelor.

Foarte des se acordă atenție stării picioarelor atunci când acestea manifestă deja simptome evidente ale varicelor:

 • Venele albastre sau purpurii care ies din spatele piciorului inferior;
 • Dureri recurente la nivelul gambei, mâncărime și senzație de arsură;
 • crampe în mușchii gambei;
 • Leziuni ulcerative pe pielea picioarelor la nivelul piciorului inferior.

Dacă tratamentul nu este început la timp și boala progresează, pot apărea ulcere trofice și modificări ale pielii la nivelul picioarelor. Se întunecă cu pete maronii și în timp poate dezvolta ulcere.

În plus, semnele varicelor sunt însoțite de umflarea după-amiaza, ceea ce crește mâncărimea și durerea chiar și cu un stres minim pe picioare. Și după câteva ore în pantofi cu talie înaltă, mai ales dacă a trebuit să stai sau să mergi mult timp, picioarele încep să se răsucească și să trage cu greu seara și, de asemenea, te simți constant obosit. Vrei să-ți odihnești picioarele. Cursul suplimentar al varicelor poate fi însoțit de eczeme. Venele sunt rănite ușor, iar dacă extremitățile inferioare sunt rănite, se observă sângerare profuză.

Tratamentul varicelor

Tratamentul varicelor

Folosind metode de tratament conservatoare, este imposibil să scapi de varice. Tabletele și gelurile speciale, care sunt concepute pentru a strânge pereții vaselor de sânge, nu pot împiedica venele să se extindă în continuare și să amelioreze umflarea și mâncărimea. Cu toate acestea, nu pot restabili venele la starea inițială

Același lucru se aplică unguentelor de răcire, care pot acționa doar ca agent reducător asupra venelor dilatate, fără a influența modificările structurale ale acestora.

Varicele sunt tratate fie prin intervenție chirurgicală, când o parte a venei este îndepărtată, fie alte proceduri. Vasele mici numite asteriscuri pot fi îndepărtate cu scleroterapie. O compoziție care „lipeste” pereții venoși este injectată în vas printr-o seringă comună. Acesta este un proces simplu care durează doar 5 până la 15 minute fără ameliorarea durerii. Leziunile mai mari sunt sigilate prin coagulare cu laser atunci când celulele sanguine sunt încălzite sub acțiunea radiațiilor laser și vasele deteriorate sunt „sudate”. Această operație se efectuează sub anestezie locală.

Ce se poate face cu privire la condiția

Pentru a ameliora?

Deoarece problema este că este greu pentru scurgerea sângelui de la membre, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a calma durerile de picioare. Încercați să vă culcați cu picioarele într-o poziție ridicată, precum spatele unei canapea sau cu o pernă sub picioare. În această poziție, circulația sângelui este mai activă, fluxul de sânge de la membre și tensiunea în vene este relaxată.

Dacă te doare picioarele, există o metodă foarte simplă, dar eficientă, pe care o poți folosi - băile răcoroase pentru picioare. Apa rece îngustează vasele de sânge, ceea ce face ca valvele venelor să funcționeze mai bine și crește fluxul de sânge de la picioare. Datorită acestui lucru, umflarea este eliminată, mâncărimea se oprește și durerea scade. Oferiți un masaj ușor, tonic, al șinului care lasă venele neafectate. Mișcările de masaj determină contracția mușchilor venelor, comprimându-le și stimulând fluxul sanguin.

Măsuri pentru prevenirea durerilor de picioare:

 • Purtați ciorapi de compresiune, în special pentru femeile însărcinate din ultimele luni de sarcină.
 • Faceți exerciții simple pentru a consolida mușchii picioarelor;
 • Mergeți la plimbare, deoarece sângele se mișcă mai bine prin vase când mergeți;
 • Purtați încălțăminte confortabilă, plată sau pantofi cu talie joasă.

Prevenirea varicelor

Metode de prevenire a varicelor

Cel mai eficient mod de prevenire a varicelor este eliminarea cauzelor care contribuie la dezvoltarea bolii.

Pierderea în greutate este o măsură importantă pentru a preveni apariția varicelor. Dacă familia dvs. este predispusă la această boală, încercați să rămâneți într-o formă fizică bună, astfel încât picioarele să nu fie supraîncărcate cu kilograme în plus. Exercitarea nu este contraindicată pentru varicele de gradul 2 și 3. Dimpotrivă, pot preveni apariția unor simptome precum mâncărime, iritație și roșeață legate de congestia venoasă.

Pentru a ușura sarcina, vă puteți antrena în tricotaje speciale. Și în stadiile ulterioare ale bolii, când pot apărea modificări trofice, este necesar să se oprească antrenamentul în clubul de fitness, iar pacientul este puțin probabil să reziste la activitatea fizică pe picioarele sale.

Dacă locul de muncă te face să te simți inconfortabil în picioare, încearcă să schimbi locul de muncă sau să îl organizezi astfel încât să nu fii mereu pe picioare, să faci pauze regulate și să stai în picioaredin tabel mai des pentru a pleca.

x / p>