Varice

Varicele extremităților inferioare sunt o problemă extrem de apăsătoare a timpului nostru. Pentru a înțelege de ce boala se dezvoltă și cum să o vindece, este necesar să reamintim caracteristicile anatomice ale structurii sistemului circulator.

Ce sunt varicele superficiale?

Sarcina principală a sistemului venos al picioarelor este de a transporta sânge de jos în sus. Pentru a face acest lucru, există vene în vene - ele transportă sânge de la picioare la inimă.

În plus, vasele sunt împărțite în trei grupuri pentru o funcționare corectă:

suprafața
  • . Sunt localizate în apropierea pielii și suferă cel mai frecvent de varice.
  • Adânc. Acest grup de vase se află între fibrele musculare.
  • Altele. Sarcina ta este de a stabili o comunicare între vasele superficiale și cele adânci.

De ce se dezvoltă varice superficiale?

Cauzele dezvoltării varicelor

vasele pot crește în diametru de mai multe ori în timp.

Acest proces este influențat de următorii factori:

  • moștenire. Dar doar un fond genetic nu este suficient pentru dezvoltarea patologiei. O atitudine responsabilă față de prevenirea bolii poate împiedica dezvoltarea varicelor.
  • sarcină, naștere, menopauză sau administrarea de medicamente hormonale. Adesea, aceste motive stau la baza dezvoltării bolii la femei.
  • Stil de viață pasiv. Cu cât funcționează mai puțin mușchii gambei, cu atât este mai mare șansa de a dezvolta varice.

Cum se manifestă varicele superficiale?

Simptomele bolii pot fi împărțite în simptome externe (cosmetice) și de bază. Manifestările externe ale varicelor venelor superficiale includ varice, vene răsucite pe picioare, modificări ale pielii (pigmentarea și uscăciunea în zona gleznei sunt deosebit de pronunțate - pielea este sensibilă și subțire).

Principalele simptome sunt: ​​

  1. Durere și senzație de „picioare grele”
  2. umflare. Uneori umflarea este atât de severă încât dimensiunea obișnuită a pantofului devine mică.
  3. Mâncărimi cu picioare varicoase.
  4. O venă bate în picior.

Care este pericolul varicelor superficiale?

Complicații din vene varicoase

Pericolul nu constă în boala în sine, ci în complicațiile sale.

Cu varice, probabilitatea ca cheagurile de sânge să se dezvolte în vase crește de mai multe ori. Dacă un cheag de sânge se formează în vene și se rupe de peretele venei, acesta poate ajunge cu ușurință în vasele pulmonare cu fluxul de sânge.

O arteră pulmonară blocată este adesea fatală. În plus, adesea se formează ulcere trofice pe glezne. În acest caz, alăturarea infecției duce la consecințe neplăcute (supurație, sepsis).

Cum sunt tratate varicele superficiale?

Venele dilatate nu pot fi reparate. Eliminarea radicală a vaselor de sânge este necesară pentru a restabili circulația sângelui. Din fericire, venele superficiale dilatate sunt acum ușor eliminate.

Laserul și energia RF sunt utilizate în aceste scopuri. În timpul îndepărtării, pacientul rămâne conștient și nu simte nimic (acest lucru se poate face cu anestezie locală). În plus, puteți merge acasă imediat după operație, iar astfel de metode nu vor lăsa urme ale procedurii.

Pe lângă intervențiile chirurgicale, sunt utilizate și pastile bune pentru varice, scleroterapie, creme pentru picioare și unguente și rețete pentru medicina tradițională. Printre aceste metode, scleroterapia trebuie evidențiată ca o modalitate inovatoare de combatere a varicelor inițiale. Cu ajutorul său, este posibil să acționeze asupra varicelor mici și capilarelor.

Varicele superficiale pot și trebuie prevenite. Pentru a face acest lucru, faceți exerciții active, mâncați corect și nu uitați să vizitați un flebolog de două ori pe an pentru o examinare de rutină și diagnosticarea stării vaselor picioarelor.