Cauzele varicelor de la picioare, sa simptomatologiei și particularitățile lichidării

Varicele de la picioare

Vene varicoase – una dintre cele mai vechi boli din toate, care sunt cunoscute pentru a omenirii.

O mențiune despre el se găsesc în scrierile lui avicenna, lui hipocrate, Paracelsus și alte legendare de medici, iar savantul italian Marcello Malpighi-a dedicat lui studiu de mai mulți ani.

Patologie poate afecta orice organe, în cazul în care există mari viena (stomac, esofag, barbati testiculele), dar cele mai frecvente varice ale membrelor inferioare. Vom vorbi despre cauzele apariției varicelor venelor de pe picioare, metodele de diagnosticare și de a elimina.

Despre varicelor membrelor inferioare

Varicele reprezintă un permanent extinderea venelor, ca urmare a încălcării de supape, care sunt implicate în mecanismul circulației sângelui în venele de la nivelul membrelor inferioare. În mod normal, contracția și relaxarea mușchilor energic sângele se deplasează în sus de la supapa de la supapa, dar atunci când varice supape nu mai link-ul de sus și încetinește fluxul de sânge, ceea ce duce la o varietate de simptome clinice.

Ulterior peretelui venos devin slab și subțire, și au rămas astfel, chiar și după a îmbunătăți circulația sângelui.

Potrivit statisticilor, de la simptome varicoase a venelor de pe picioare de astăzi suferă fiecare al zecelea bărbat și fiecare a treia femeie în vârstă de 30-40 de ani. Printre țările-lideri de prevalența patologiei sunt țările dezvoltate din Europa, în cazul în care aceasta este diagnosticată la 30-40% din populație; mai rar varicele se întâlnește în Africa și Asia (circa 0,1%).

De ce este, factori de risc

Cauzele exacte de dezvoltare a bolii nu sunt cunoscute, dar majoritatea specialiștilor înclină spre o teorie: persoanele care au în familie au existat cazuri de varice, se află în grupul de risc. De asemenea, factorii care provoacă dezvoltarea de patologie, includ:

 • apartenența sexuală. Femeile predispuse la varice în mai mare măsură decât bărbații – acest lucru este legat de creșterea venos sarcină în timpul sarcinii și nașterii, precum și cu administrarea preparatelor hormonale;
 • obiceiurile dăunătoare și excesul de greutate. Fumatul, abuzul de alimente grase și alcool au un impact negativ asupra procesului de circulator în organism, crește sarcina asupra venelor și pot provoca încălcările respective;
 • condițiile de muncă. Oamenii, care, din cauza caracteristicilor profesiei nevoiți să stea nemișcat în picioare sau de a sta pentru o lungă perioadă de timp (frizeri, vânzători, chelneri, lucrători de birou) suferă de această boală de cele mai multe ori;
 • excesive fizice. O altă categorie de oameni, care este expus la riscul de dezvoltare a varicelor – cei care sunt angajate în muncă fizică grea sau de unele greutăți sporturi (de exemplu, ridicarea de greutati);
 • haine incomode sau pantofi. Purta, refrigerare de trafic de îmbrăcăminte și încălțăminte cu tocuri înalte, de asemenea, contribuie la o deteriorare a fluxului venos.

Clasificarea

Cel mai des (în 75-80% din cazuri), boala afecteaza trunchiul și ramurile mare subcutanat viena, în 5-10% – o mică subcutanat, iar în 7-10% din pacienți în proces se implică ambele viena.

În evoluția clinică varice ale membrelor inferioare experții identifica două forme și patru grupuri.

Forma:

 • descendent – procesul se extinde de sus în jos de mare coapsei viena, incepand cu gura;
 • rising – boala începe cu picioarele și condiționată de dereglarea funcționării valve aparatului în venele profunde.

Grup:

 • subcutanat sau noradrenalina patologie, nu negrevate de tromboembolism venos resetare;
 • pe segmente cu reflux de perforant și superficial venele;
 • comună cu tromboembolism venos reflux (de superficială și perforant vene);
 • extinderea cu reflux în venele profunde.

După gradul insuficienței venoase sunt de patru stadii principale varicelor:

 • 0 – simptomele bolii pot fi prezente, dar aceasta nu este determinată de metode de diagnoză;
 • I – pentru această etapă sunt caracteristice caracter tranzitor umflatura, sindromul de "picioare grele", apariția de "steluțe vasculare;
 • II – apariția persistente de edem, care sunt, în seara, modificarea culorii tegumentelor, eczeme;
 • III – prezența de ulcere venoase, inclusiv și non-vindecarea.

Pericole și complicații

Riscul pentru sănătatea și viața pacientului nu este în sine o boală și complicațiile ei, pe care ea o provoacă. Printre acestea se numără încălcarea de alimentare tegumentelor, din cauza a ceea ce pot aparea ulcere trofice și erysipilatous de inflamație, dar, de asemenea, cea mai periculoasă complicație a – tromboflebită. Ea duce la un tromboza, rezultând cheaguri de sânge, de rupere departe de la venoase pereților, pot perturba funcționarea organelor interne, iar în cazurile cele mai dificile, de a provoca moartea pacientului.

În plus, avansate vasele cu pereți subțiri sunt la risc de deteriorări mecanice, capabile de a provoca grave de sângerare.

Simptomele

Bombat venele de la picioare atunci când varice

Primele simptome ale bolii sunt de greutate și oboseală în picioare, care apar de obicei seara și se micșorează în poziție culcat. Viena capătă o nuanță albăstruie și sunt alocate de la suprafata pielii, sunt "steluțele" (paianjen extinsă a capilarelor, translucid prin piele), iar semnul caracteristic este faptul că venos figura dispare atunci când membrele ridica mai sus (de exemplu, a pus pe un scaun).

Cu timpul, varice devine tot mai pronunțată, este un fel de mici noduli sau mari conglomerate.

Simptomele neplăcute sunt amplificate și preocupat de pacienți, chiar și în timpul nopții, apar umflarea țesuturilor moi , cel mai des în domeniul stop, gambelor și gleznelor, precum și un sentiment de plenitudine în picioare și crampe în mușchi de vițel.

În lipsa unui tratament adecvat varice progresează, pielea devine uscata, pe ea apar de etanșare și pete intunecate, și după, și ulcere trofice. Odată cu dezvoltarea de tromboflebita venelor devin luminoase de culoare roșie, fir și dureros-compactare prin palpare.

Când ar trebui să apeleze la medic?

Mulți oameni ignora primele semne de varice, scris pe le obișnuită oboseala. Acest lucru complică foarte mult tratamentul bolii și poate duce la consecințe foarte grave, astfel încât la medicul flebolog trebuie să contacteze imediat după apariția simptomelor – permanent sentiment de oboseală și greutate în picioare, modificări de culoare a venelor și a tegumentelor, edeme, "steluțe vasculare" și t.. etc.

De multe ori pentru a afla picturi bolii la pacienții necesită consultarea altor specialiști: terapeut, ginecolog, chirurg vascular.

Diagnosticul

ULTRASUNETE pentru a identifica afectate venele

Diagnosticul de "varice ale membrelor inferioare" pus după un studiu cuprinzător, care include:

 • analiza generală de sânge în funcție de numărul de eritrocite, trombocite, leucocite și cantitatea de hemoglobină poate fi judecat cu privire la încălcarea de coagulare a sângelui și prezența inflamațiilor;
 • ultrasonografia reprezintă cea mai eficientă metodă pentru detectarea vaselor afectate și de votare a venelor;
 • rheovasography se efectuează pentru a determina insuficiență de alimentare a țesuturilor cu sânge (așa-numita rheographic index), pe baza căruia se poate determina stadiul bolii;
 • va multumesc anticipat si astept, în cadrul căreia, în viena se introduce substanța de contrast, după care, cu ajutorul plantography aparatului este evaluată starea sistemului venos;
 • fiziologice probe (proba Troyanova-Trendelenburg, proba Gackenbruch) dau posibilitatea de a judeca cu privire la funcționarea valve aparatului venele superficiale.

Tratamentul

În stadiile incipiente ale bolii varicoase cu el se poate lupta conservatoare metode: primirea de medicamente, utilizarea de unguente și geluri, purtarea compresie lenjerie de corp, exercitii moderate. Pentru corectarea defectelor cosmetice pacienții pot fi recomandate minim invazivă de operație sau de tratament cu laser.

În mai multe cazuri avansate de varicelor poate scăpa numai prin intervenție chirurgicală, și aspectul său se stabilește individual pentru fiecare caz specific.

Prognoze și măsuri de prevenire

Așa cum varice este un proces ireversibil, despre deplină însănătoșire în acest caz nu se poate vorbi. Dar, cu diagnosticul în timp util, adecvat tratamentul și prevenirea pacienții pot obține complet scăpa de simptome neplăcute și să ducă o viață plină de satisfacții.

Într-un număr de măsuri de prevenire a varicelor includ un stil de viață sănătos, nutriție adecvată și renunțarea la obiceiurile proaste. Oamenii, stimulat de activitatea profesională pe o perioadă lungă de timp se află în aceeași poziție, este recomandat să se evite încrucișarea membrelor, din timp în timp pentru a efectua exerciții simple, nu îndoiți și îndreptați picioarele și de a face un ușor masaj pentru a imbunatati circulatia.

În timpul liber trebuie să cât mai des posibil pentru a efectua plimbări în aer liber și de a exercita activitate fizică moderată.

Refuzul de a tocurilor înalte

Doamnelor, care urmează moda sau de un cod vestimentar și în mod constant merge în pantofi pe tocuri, ar trebui să din timp în timp pentru a schimba-le pe mai mult de pantofi confortabili.

Același lucru este valabil și pentru haine de disconfort, chiar și strânge lenjeria poate fi cauza tulburări circulatorii și apariția varicelor de pe picioare la femei.

Varicele membrelor inferioare astăzi este considerat a fi larg răspândită boală, care de multe ori nu acordă o importanță deosebită.

Este foarte important să ne amintim că o astfel de neatenție la sănătatea picioarele lor poate costa o persoană, nu numai de sănătate, dar și de viață, în timp ce la etapa inițială de varice destul de succes se pretează la corectarea cele mai simple metode.